Braskotten - Hörnells, John A Hörnell Ab

Braskotten

  • 16.90 EUR
  • 9.90 EUR
Varastossa
Tuotenumero: 81001
Share

En naturlig braständare från restprodukter

Kottarna skördas i de svenska skogarna och töms sedan på frön för att kunna plantera ny skog. Stearinet kommer från svanenmärkta ljus som blivit missformade i produktionen. I processen impregneras ca 90% av de återvunna kottarnas porer med det återvunna stearinet och från dessa restprodukter framställs en högeffektiv och vacker bras- och grilltändare.

Innehåll:
9 st svenska tallkottar från Höga Kusten i Västernorrland specialbehandlade med nedsmälta svanenmärkta stearinljus från Delsbo Candles. Kommer i en trevlig presentask.

Så här gör du för att tända en brasa:
Kila in en kotte med knuten uppåt mellan vedklamparna
Tänd under kotten och låt elden få mycket syre

Hållbarhet
Kottarna plockas i specifika skogar runt om i Sverige. Varje plockning är ursprungsmärkt då man vill veta exakt varifrån den kommer. Ur kotten plockas fröna för att sedan bli till nya tallplantor. Det är här kottarna köps som annars hade slängts eller eldats upp.

Stearinet kommer från en fabrik som gör svanenmärkta ljus. Tillverkningen sker så att en vit kärna stöps för att sedan doppas i färgat stearin. I vissa fall blir ljusen missformade och då kan de inte återanvända stearinet eftersom färgerna är blandade. Istället för att de missformade ljusen slängs så återvinner Braskotten stearinet.
Förpackningen är designad, tillverkad och packad i Sverige. En del av förpackningarna är packade av Scouter som fått bidrag till sin scoutkår.

Läderhandtaget är tillverkat av återvunnet läder. Ur en soffa så kunde 17 000 handtag tillverkas.