Guide | Varför en kamadogrill? - Recept & Inspiration - Hörnells AB | Produkter för utomhusmatlagning

Guide | Varför en kamadogrill?

|17/03, 2023

Guide | Varför en kamadogrill?

Kamadogrillen ett utmärkt val för dig som gillar att grilla och laga mat utomhus. Dess förmåga att hålla en jämn temperatur, dess mångsidighet och hållbarhet gör den till ett populärt val bland grillentusiaster.

Kamadogrillens fördelar

Kamadogrillen är en keramisk grill med en helt unik utformning. En av fördelarna med att grilla på en kamadogrill är dess förmåga att bibehålla en jämn och stabil temperatur över en längre tidsperiod. Du kan låta grillen jobba i många timmar utan att behöva fylla på mer kol. Detta bidrar till en jämnt tillagad mat med en läcker smak och konsistens. Kamadogrillen kan användas för att grilla, röka och baka och fungerar lika bra i Sveriges alla årstider.

En annan anledning till att välja kamadogrillen är dess förmåga att laga mat med ett stort temperaturspann. Du kan laga allt från långsamt tillagade rätter, "low and slow", som pulled pork och brisket till snabbt grillade hamburgare och grönsaker. Kamadogrillen kan också användas som en ugn, vilket gör att du kan tillaga exempelvis bröd, paj och pizza. Allra bäst blir pizzan med en rejäl pizzasten och speciell pizzainsats.


Kamadogrillen är också ett miljövänligt val eftersom den förbrukar mindre kol eller än en vanlig grill, vilket resulterar i mindre rök och föroreningar. Detta gör den till ett mer hållbart alternativ för grillning och matlagning. Kamadogrillen har också en konstruktion som håller länge. Dess robusta design och högkvalitativa keramik gör att den kan användas i många år framöver. Helt enkelt en smart investering för alla som älskar att grilla och laga mat utomhus.

Hur fungerar en kamadogrill?

Insidan av en kamadogrill är vanligtvis gjord av keramik. Keramiken har god isoleringsförmåga och kan bibehålla en stabil och jämn temperatur under hela grillningen. Grillens äggform är utformad för att leda röken och värmen runt maten, vilket ger en jämn och genomgående tillagning av råvarorna.

Under det kupolformade locket finns grillgallret, på de flesta modeller kan gallret justeras i höjdled, vilket gör att du kan anpassa avståndet mellan maten och grillkolet efter dina behov. Sätt gallret högre upp för indirekt grillning och längre ned för direkt grillning. 

För enkel rengöring kan kamadogrillen utrustas med en dropplåt som fångar upp fettet från maten. Tack vare denna kan du också använda det överblivna fettet i din matlagning. I botten finns vanligtvis en asksamlare som enkelt tas ut och rengörs efter användning.

The Bastard Urban Large

Bild: The Bastard Urban Large Komplett

Kamadogrillen är utrustad med ventiler som kan reglera temperaturen med precision. Ventilerna fungerar lite olika på olika modeller men det är värt att lägga ned lite tid för att bemästra ventilerna på just din grill. En av kamadogrillens stora fördelar är dess förmåga att hålla temperaturen stabil flera timmar i sträck.

När du ska grilla på en kamadogrill är det viktigt att välja rätt kol. Välj ett kol med rejäla kolbitar av hög kvalitet. Ju mer luftgenomströmning i grillkolet desto bättre resultat.

The Bastard - kamadogrillar i premiumklassen

The Bastard är en välkänd tillverkare av kamadogrillar som har gjort sig kända för sin höga kvalitet och stilrena, mattsvarta design. Deras kamadogrillar har en robust konstruktion och är tillverkade av högkvalitativa material som garanterar att grillen håller länge. Dessutom har de ett av de bredaste sortimenten av tillbehör på marknaden.

The Bastards kamadogrillar finns i olika storlekar och utföranden för att passa alla behov och preferenser. Med en The Bastards kamadogrill kan du vara säker på att du får en grill av högsta kvalitet som garanterar en fantastisk grillupplevelse varje gång.